Yhteisestä päätöksestä päätimme laittaa pisteen matkanteolle tänään, sorautimme siis Kuusamosta suoraan Luumäen Taavettiin. Näin voimme viettää mökillä yhden päivän pitempään. Toki jatkamme vielä itä-Suomen tutkailua, mutta nyt siis kiinteästä majapaikasta käsin. Alkaa molempia jo vähän väsyttää ainainen pakkaminen ja leirintäaluerumba, tuhansista kilometreistä puhumattakaan. Viimeinen taival on ollut pikkuisen väsyttävä - lähdimme matkaan siinä hiukan kymmenen jälkeen ja vielä nyt (klo 21.52) on n. 80 km jäljellä. Noh, eipä ainakaan tarvitse huomenaamulla alkaa ensimmäiseksi pakata autoa ja suunnata loputtomalle kilometritehtaalle.

Seuraavat maanmittauslaitoksen älynväläykset bongattiin kylteistä tänään: Pölkky, Kuolio, Saukko, Vasara, Hoikka, Hölhö, Jurmoa. Mätöt imailtiin kebabille.com -saitin mukaan Kajaanin parhaaksi rankatussa Pizzeria Dalahossa. Ei nyt suoranaisesti mitään vikaakaan ollut, mutta eipä ollut hääviäkään. Tänään tankkasimme myös auton yhdeksännen kerran. Kaikille samanlaiselle reissulle suuntaaville tiedoksi, että se bensabudjetti kannattaa todella laskea vähän yläkanttiin...mut köyhät menköötkin dieselillä ;)

Ai niin, matkan ensimmäinen todella potentiaalinen vaaratilanne sattui tänään. Hiukan Joensuun jälkeen tiellemme pöllähti hirviä kolme, ymmärsivät onneksi mennä takaisin metsään. Isoin oli jo sen kokoinen sonni, että olisi volkkarin airbagit päässeet varmasti hyötykäyttöön.