Noniin, nyt on etelänmieskin päässyt näkemään kuinka idiootteja eläimiä porot voivat olla. Useampia vaarattomia yksilöitä on nähty jäkälää järsimässä tienvarressa, mutta myös niitä jotka seistä tönöttävät keskellä tätä muutenkin niin leveää Kolari-Muonio valtatietä (VT8)...

785419.jpg

Nämä kaverukset ottivat kaviot alle, kun ensin seisoivat keskellä tietä...

Torvea niille voi vähän soittaa, mutta useimmiten suu porolla käy mutta jalat ei. Paukku on kakkospäivän ekassa ajovuorossa, ja jossain Norjan rajan kieppeillä pitäisi vaihtaa kuljettajaa vaikka ViaMichelin käski pitää tauon joka 2 tunnin välein. Paukku kävi Kolarin HansSportissa hakemassa uuden makuupussin, kun edellinen oli makaroonimiesten valmistama ja alin lämpötila siinä +5 kieppeillä. Paukku valitteli kylmää yötä aamusella, eikä ollut viitsinyt vanhaa erämiestä herätellä että olisi saanut 1988 vuoden makuupussin lainaksi. Mulla oli ihan mukava nukkua, vaikka uni ei valoisuudesta johtuen oikeen meinannut silmiin eksyä. 

 

Pohjoiskalotin konstaapelitkin ovat näköjään näille seuduille eksyneet, vaikka ainoat ketä täällä pitäs tyhmyydestä ja alinopeudesta sakottaa on noi jo em. porot...:)

Matkaa takana tähän mennessä 201km, joten Pavella voi kaasujalka vielä toimia noin 100km.