Olemme saapuneet Altaan ("Paljon sinne on vielä matkaa? Alta kymmenen kilometriä..."). Matka Kautokeinosta tänne oli n. 130 km, joka kuitenkin tuntui ainakin kaksinkertaiselta. Korkeuserot ovat huomattavia, ja paikoin Touranin vääntöä testattiin jo nyt. Onneksi ei vielä tarvinnut kokeilla sammaloituuko vierivä volkkari, koska tiet ovat jyrkistä pudotuksista huolimatta jokseenkin hyvin kaiteistettuja. Paikalliset kyllä tulivat vastaan semmoista tahtia, että jopa itseä näin vain vastaantulijana hirvitti. Toinen hyvä puoli näissä vuorenrinnettä kulkevissa kinttupoluissa on se, että ainoa tapa aiheuttaa porokolari on pudottaa ko. elukka laskuvarjolla väylälle.

Vähän hatuttaa jo nyt tämä järjetön hintataso, jossa luonnollisesti täällä vielä "tyhmä turisti, iso lompakko"-lisä. Sateen vuoksi otimme täksi yöksi mökin Alta River Campingistä. Mesta on kyllä kaunis ja kaikki paikat - etenkin saniteettitilat- hyvin siistejä, mutta 500 NOK (~60€) yöstä tällaisessa kopissa, kamoon... Pieni keittiö, makuuhuone ja terassi. Kyllähän täällä yhden yön asustaa, ja juuri alkanut sade todistaa, ettei rahat menneetkään hukkaan. Eipä ois kovin kiva herätä kuivattelemaan maastokuvioiduksi kelluntavälineeksi muuttunutta asumusta aamuyöstä rankkasateen jälkeen...

Nyt sateenvarjot messiin ja verryttelemään 7,5 h istumisesta hieman väsähtänyttä peräpeiliä (ts. kaljaa me tossa terassilla juodaan, kohta varmaan mennään petiin...:) )

Päivän kilometrit rapiat 490, keskinopeus 64 km/h, keskikulutus 7,6l/100 km ja kokonaisajoaika 7 h 55 min

784928.jpg

Kiharaista vuonotietä hiukan ennen Altaa by Åke

784931.jpg

Åke-Aslak mittailemassa tiluksiaan...

784935.jpg

Saunasta tulleet Aavasaksan biitsillä. Kuvan otti itselaukaisija :P