781958.jpg

Tapion Tupa, Kalajoki. By: Arvo

 

Hyvä ruoka, parempi mieli, tai niin sitä ainakin luulisi.

Noutopöytä Tapsan Tavernassa (tai joku sinne päin) 8,60€. Tultiin sisälle kyseiseen mestaan, ja kun kysyin eukolta päivän ruokalistaa, saatoin kuulla kun pohjanmaan maahinen veti narusta sen akan selästä, ja akan suusta tuli tasaisen tappavaan tahtiin sen päivän ruokalista. Enää olisi puuttunut lasittuneet silmät ja auki jäänyt suu, kun ääni loppui.

Käytiin me sumppi/vessa -tauollakin Uusikaarlepyyssä. Siinä oli joku hikinen hirsihuvila tienvarressa, jossa sitten päätimme pitää pikasen tauon. Miksi kukaan ei kertonut että jos Suomessa kerran reissua tehdään, että täytyy osata ruotsiakin! Olin ottamassa kahvia, kun mummeli syöksyi kahvipannun kimppuun, ja kertoi mulle på svenska että odota öögonplik et saat täältä toisesta pannusta freesiä mokkaa. En mä muuten sitä oiskaan ymmärtäny mutta elekieli pelasti. Sit ku maksoin kahvini, ja Paukku kävi vessassa, sanoin kuuluvallä äänellä KIITOS, niin osas se mammakin sitten kiittää Suomeksi. Ei sentään tarvinnut ruveta käyttämään viittomakieltä..:)

Nyt ollaan matkalla kohti Oulua, matkaa sinne joku päälle 150km. Oulusta suuntaamme kohti Yli-Torniota, ja jos oikeen hyvin ollaan aikataulussa, voi olla että käydään Ruotsissakin kääntymässä. Toivotaan vaan ettei mikään irvisteleviä lapsia väärällään oleva motorhome jää eteen munimaan. Niitäkin on jo nähty, ja jotenkin aina vaan tulee mieleen Samuli Edelmanin Karavaanari -biisi. On ne sellasia dorkia, ainakaan jolleivat ymmärrä ajaa sivuun ja antaa tietä. Kasitietä ajellaan, aikataulussa ollaan suurinpiirtein.

Petrukselle kiitti vinkeistä, täytyy yrittää toteuttaa se tuolla Pohojosempana...:)