Täällä ollaan, Kaamasen kievarissa. Oikeestaan Paukun sanoja lainatakseni, tänään oli ensimmäinen "lomapäivä" vaikka ajoa kertyikin. Norjassa ollessamme silmissä kiilsi vain Nordkapp, eikä muulle juurikaan jäänyt aikaa...?! No sieltä kun pettyneinä lähdimme, hiljainen päätös oli että Suomeen ja äkkiä vaikka sitä kumpikaan ei suoraan sanonutkaan.

Aamutuimaan ajoimme Karigasniemeltä Nuorgamiin Suomen pohjoisimpaan kahvilaan kaffelle (~150 km...) ja takaisin Utsjoen kautta Kaamaseen. Välimatka oli lähes suoraa (joskin nousevaa) tietä, eikä poroja ollut nimeksikään. Näkyvyys ainakin kilometri eteenpäin, vähän eri maasto kuin aiemmin Norjassa. Huippunopeus ~140 km/h, akka ratissa. Pakko tulla kovaa, kun nälkä oli hirmuinen...seliseli....

Tämän yön siis yövymme täällä, saimme aavistuksen paremman mökin normimökin hinnalla, en tiedä näytettiinkö niin köyhiltä ettei se akka viitsinyt sakottaa meitä enempää. Söimme myös tässä ko. paikassa ihan jees hampparit, hintaa hamppareille ja mökille tuli yhteensä 64,30€ (Mökki 39,00, ja hampparit + juotavat 25,30€) Joku tätä mestaa kehui, joten tulimme tänne. En tiedä siten kuinka "legendaarinen" tää loppujenlopuks on, mutta katellaan kun ilta tästä hämärtyy. Käytiin Nukkumajoella kääntymässä, ja katselemassa saksalaisten sotilaiden taakseen jättämää rautaromua (hetekat, tynnyrit yms.) ja ihailtiin muuten vaan Lapin karua luontoa. Piti mennä tietysti ostamaan kaljaa Suomen pohjoisimmasta K-Marketista :P

Tenojoki kyllä pääsi etelänmiehen yllättämään jylhällä olemuksellaan. Ei sitä oikeesti ymmärrä kuinka levee se on, ennen kuin itse käy...!

Päivän statsit: ajoaika 5 h 38 min, keskinopeus 65 km/h, matka 366,3 km, keskikulutus 8,3 l/100 km.

790378.jpg

Mustavalkokuva Tenolta. (Kuva: Paukku)

Tässä katseltiin hetki telkkaria, sitäkään "herkkua" ei hetkeen ole nähnyt. Tosin tota telsua sai virittää 30min ennen ku kolmonen löyty, saksalaiset tais unohtaa näihin maisemiin muutakin ku pelkät hetekat...:) 

790396.jpg

Tunturipuron kauneutta. (Kuva: Arvo)

Nää unohtus pistää eilen, joten laitetaan se nyt...

790537.jpg

Tie taivaaseen? No ei ku Nordkappiin..:)

790547.jpg

Maisemaa. (kuva: paukku)